Front Office Medewerker

Den Haag

Stayci Serviced Apartments zoekt per direct een parttime front-office medewerker.

Functieomschrijving

Als frontoffice medewerker beman je de receptie en ben je verantwoordelijk voor telefonisch en face-to-face klantencontact. Je vormt een toegankelijk aanspreekpunt voor de klanten en daarnaast verricht je diverse administratieve werkzaamheden.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Bij binnenkomst hoor je de telefoon al rinkelen. Deze zal de rest van de dag meerdere malen afgaan. De telefoontjes zullen worden afgewisseld met binnenkomende klanten en bezoekers aan de balie. Het klantencontact zal worden afgewisseld met een diversiteit aan taken. Hierbij kun je denken aan het inchecken van onze (internationale) gasten, het verzorgen van de juiste rekeningen en betalingen, het beantwoorden van de telefoon en e-mail. Daarnaast kan het zijn dat je de buitendienst moet assisteren met bijvoorbeeld het controleren van de appartementen en kleine onderhoud. Naast deze vaste, dagelijkse, werkzaamheden is er veel ruimte voor eigen initiatief en het signaleren van mogelijkheden.

Functie-eisen

Voor deze uitdagende functie zijn we op zoek naar een kandidaat met tenminste MBO werk- en denkniveau – voorkeur opleiding Hotelschool en/of Toerisme. Je werkt gestructureerd, zelfstandig, bent bestand tegen hectiek en werkt graag in een klein, hecht en hardwerkend team. Kennis van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift) is een must en bij voorkeur kennis hebben van andere talen zoals Frans, Duits of Spaans. Woonachtig in de nabije omgeving van Den Haag.

Competenties:
Nauwkeurigheid
Integriteit
Stressbestendig
Communicatief vaardig
Klantvriendelijkheid
Flexibiliteit
Teamspeler
Oplossingsgericht
Proactief ingesteld
Zelfstandig

Wat bieden wij

We bieden je een dienstverband aan met een marktconform startsalaris. Je werkweek bestaat uit 20 tot 24 uur per week verdeeld over drie dagen (mei/juni zaterdag t/m maandag, vanaf juli vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 20:00). Tijdens je inwerkperiode ben je 4/5 dagen per week werkzaam. Naar gelang het functioneren en de ontwikkelingen binnen het bedrijf behoort verlenging van het dienstverband tot de mogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Horeca.

Bedrijfsinformatie

Stayci Serviced Apartments verhuurt sinds 2008 volledig ingerichte appartementen. Zowel zakenreizigers als vakantiegangers, die voor een korte periode in Den Haag verblijven, bieden wij serviced appartementen met een niveau comfort en privacy zoals zij die thuis ervaren. Met circa 60 appartementen in Den Haag werken we dagelijks aan het optimaliseren van onze service en onderhoud van de appartementen. Zo is elke gast verzekerd van een onvergetelijk verblijf in onze prachtige stad Den Haag.

Contactinformatie

Lijkt het je leuk om bij ons te komen werken voldoe je aan het profiel? Stuur dan een sollicitatiebrief inclusief CV naar Cagla Ada (info@stayci.com).

Voor vragen kan je telefonisch contact opnemen met Cagla Ada op +3170-3316191. Meer informatie over Stayci vind je op www.stayci.com.